jump to navigation

Willem Simmers, Vedische Astrologie


 Vedische astrologie
 Vedische astrologie
 W. Simmers

 

Vedische Astrologie, door Willem Simmers, Astrologie uit het oude India-ISBN 90-6271-977-5
Synthese is hard op weg een toonaangevende uitgever op astrologisch gebied te worden. Nu hebben ze het weer klaargespeeld om een uitstekend boek over vedische astrologie te publiceren, geschikt voor nederlandse lezers.
De schrijver, Willem Simmers, baseert zich op de meer klassieke Indiase handboeken en heeft heel wat materiaal bij elkaar gebracht waardoor je makkelijk zelf aan de slag kunt met de grondbeginselen van de vedische astrologie. Maar om het in zijn eigen woorden te zeggen “In de hindoe-astrologie staat de kunst van het voorspellen voorop. We hoeven de aard van iemands karakter niet te doorgronden (hiervoor kun je met een gerust hart de westerse horoscoop blijven gebruiken), daar we enkel willen weten wat iemand concreet kan verwachten in het leven. ”
Dit is geheel in overeenstemming met de rijke Indiase astrologische traditie, waar het werk van astrologen zich van oudsher bezig hield met het profeteren of een bepaald persoon (vaak uitgezocht door de ouders) een geschikte huwelijkskandidaat is, of het bezweren van moeilijke planeetstanden met behulp van mantra’s en edelstenen.
Het boek heeft veel tabellen bij elkaar gebracht en laat ook aan de hand van horoscoopvoorbeelden zien hoe je indiase astrologie kunt gebruiken. Wil je iets meer weten van Jyotish, of Indiase astrologie, dan is dit boek echt een aanrader.
Bij Bol Com vindt je een inkijkexemplaar 

index boekbesprekingen: http://www.astrologie.ws/besprek.htm

%d bloggers liken dit: